Pages

Friday, 12 January 2018

feelings


Hye, Assalamualaikum! 

idk but i think this gonna be a long post of my blog. So apa azam 2018? mine? 
To be a better person and human being and a better muslim. Cliche kan? haha but nah thats what my every year azam is so dont judge okay dasar gemok! 

okay talk about judge. have you guys ever judge a person without knowing her/him? 
okay contoh paling senang cam kau suka suka je cakap yang budak tu sombong tapi bila dah kenal baik gila macam firaun (eh) haha but true do kau tak kenal orang pastu kau judge hanya sebab muka dia sombong, tak lawa dan gemok (eh lagi) haha tetapi you guys lebih mengagungkan orang yang lawa tergedik gedik dan korang sendiri tak kenal diorang but korang kata diorang tu "dahla lawa baik haih jeles" sebab apa? sebab diorang LAWA. Aku bukan anti orang lawa tapi aku agak sedikit ada merasa jelek dengan peranagi orang lawa yang mulanya perasan lawa (tapi memang lawa) lel dan mula judge rupa paras, dan gaya seseorang itu. Logik aku lah bila kau dah lawa, rupa paras, kulit kau tu dah perfect dah theres no need for you to judge a person just because their skin no like jennifer lopez kuih lopez one lah pls lah. Just for what you guys buat camtu eh? Untuk memenuhi kepuasan merasai membahan orang? Tolong jangan buat orang lain macam takde perasaan. Allah dah bagi lengkap dah semua ada tolong gunakan. Jangan sia sia kan. 


Hati mesti lagi tawar bila boyfriend/girlfriend tinggalkan kita sebabkan kita gemok tak lawa/handsome, kuno (eh), ada orang lain (takyah sentap memang untuk korang yang kaki curang tu pun). So have you guys experienced all of this before? If yes,raise your hand guys please guys lol. Sedih, meraung atau dalam kata lain meroyan sebab kan cinta haha kau bodo sebab cinta kau jadi macam tu. But seriously do if satu pihak je yang beria ia menjaga hubungan tu buat apa kan? No point. Useless. No, chill aku bukan doctor cinta atau pakar dalam hal ni. Cuma logik aku lah kan if youre truly love your partner, keep them, expose them, make them feel the love more. Tapi dalam hal macam ni aku selalu nampak lelaki yang salah. Di mata aku memang ye purata lelaki curang lebih tinggi dari wanita. Sebab lelaki ni lembap haha padan muka ko lelaki dan lelaki ni tak paham apa perempuan nak haha. Perempuan pun satu gedik yang ko asyik bagi hint je bila nak direct? Kau ingat laki ni otak laju sangat ke. Sedangkan kawan aku yang pandai gila dalam class tu pun lembap pasal perempuan lolz ni lagi kan kau dapat lelaki yang bodoh. Bab curang ni selalu terjadi lah dalam pasangan masing masing ye tak. sebab yang sorang bosan dengan partner dia or dia annoyed or tah mungkin dia memang manusia tak berguna kot. atau kata lain macam hanat. kbai jangan bash muah cikeds. 


kau kalau bercinta niat kau untuk apa? ada yang sedap je pastu berambus, aku tahu sebab kawan aku banyak species macam binatang afrika macam tu. dah masak dan lali macam tu. bercinta lah untuk kahwin terus bukan bila dah bosan belah cari lain like what the hello kau ingat manusia ni object ke gemok?! please eh lolz. buat lah baik with your partner's friends and family cause sekali lagi logik aku, bila kau bercinta, partner kau kena buat baik dengan semua orang sebab apa? sebab kalau dia tak buat baik dengan semua orang how the hell is he gonna treat you in future doh? bear in mind, your boyfriend/girlfriend is the one who will be with you in storm / rain (apa kejadah gila) ok lupakan ha nak judge lahtu ha judge lah esok turun court lah senang. tau. ha terasa lahtu. ehh lantak kau. 


So guys, be someone who has a good and high class attitude not a trash. Someone who can always take a good care of people's feeling. Appreciate someone. If you make mistake, tell them that you're sorry. It's not too late to say it to them. Tell them that you love them so much. Appreciate your family, friends and your partner. Look out and spread positive vibes to people around you. Be a rainbow to someone's life. I've found my rainbow. Nama dia.. Remy Ishak. 

Ok till then! Bye! 

No comments:

Post a Comment