Pages

Sunday, 21 June 2015

REVIEW : Cetaphil Gentle Skin Cleanser

Hi, Assalamualaikum!

Salam Ramadhan to all muslims around the world! Bertemu lagi kita ramdhan dan banyakkanlah beribadah pada bulan mulia ni ye cik kiah cik senah cik minah oi semua haha jk. 

Okay harini nak buat review sikit tetang Cetaphil Gentle Skin Cleanser ni. Mungkin ramai taktau apa kegunaan benda alah tu. Sebenarnya kegunaannya adalah untuk membersihkan segala kotoran tak kira lah kat badan ke kat muka ke kan. Produk ni aku cadangkan untuk orang kulit sesitif silalah guna daripada kau pakai produk tah pape kat instagram facebook tu betol tak? 

Aku salah sorang pengguna Cetaphil ni. Aku guna pun sebab kawan aku yang reccomend. Kulit aku sebelum ni sumpah teruk aku tengok muka aku sendiri pun jijik ko tau. Sebelum ni ada lah pakai produk lain memanglah tak tumbuh jerawat tapi jerawat yang ada kat muka tu tak hilang. Kau paham? Aku guna produk ni dah sebulan lebih alhamdulillah kurang dah jerawat kat pipi aku ni. Pores aku pun makin kurang alhamdulillah. Produk ni memang berkesan tapi normal lah semua benda kena sabar dan tunggu lihat hasilnya. 

Kandungan yang ada dalam Cetaphil ni adalah ; Water, cetyl alcohol, propylene glycol, sodium lauryl sulfate, stearyl alcohol, methylparaben, propylparaben, butylparaben.

So aku dah buat research yang bahan bahan yang digunakan pun tak bahaya. Bagus Cetaphil ni, kau boleh buat jadi sabun mandi, basuh muka. Langkah langkah nak guna senang je. 1st: basuh muka dulu. 2nd: letak sabun tu kat tangan kau pastu taruk air sikit then sapu kat muka. Gosok sikit biar keluar all dirts. Pahey dok? 

Okaylah tu je nak bagitau! Next post will upload my current face gitewwwww hahaha okbye! 

Salam, Atira xx

4 comments:

  1. http://beautybets.com/2012/01/31/why-cetaphil-is-the-devil/
    betul ke ingredient cetaphil bahaya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. im not so sure bout that tapi so far i rasa cetaphil mmg bagus. bahan bahan dia pun i buat research takde bahaya pun.

      Delete
  2. salam.,. berdasarkan bcaaan saya, paraben n sls boleh menyebabkan kanser utk jangka masa panjang... macam mana tu ya?

    *something to ponder*

    ReplyDelete
  3. Sy pun ade jgk dgr SLS n paraben blh sbb kan kanser.. But cuba kta tengok kat sabun mandian kta shampoo kta mesti ade SLS.. Tp dlm cetaphil ni ade sikit tp tak tak la bahaya..

    ReplyDelete