Pages

Friday, 1 January 2016

new life.

Hi, Assalamualaikum!

Nak terima hakikat yang kita kena duduk sendiri, basuh baju sendiri, makan apa semua sendiri bukan senang (kah3) sebab I never lived on my own before this and Im not used to it (sobs). Alhamdulillah, I got a chance to further my studies at UiTM Alor Gajah, Lendu Melaka, Diploma in Business Studies. 

The first that thing came into my mind bila dapat course ni is, "mesti bosan" "budak business kan nerd etc". But when I enter the first week, I am so blessed cause dude! There is no such things happened pun! (hehe) Takde pun nerd punya orang, course bosan apa semua sebab entah bagi aku course ni best (hehe)

How about the subjects? Aku ada 7 subjects if Im not mistaken, yeap.
The most challenging subject for me, Business Mathematics. Why? Sebab weh aku takde basic add maths langung tapi kalau kau belajar and buat latihan like everyday Insyaallah kau boleh buat. Mula mula aku rasa nak give up gak tapi sejak everyday aku gi library, buat latihan dengan tak makannya bagai (merayu simpati) hahahahahahaha Alhamdulillah aku boleh buat sikit sikit dah. Jujur aku cakap, masa mula mula aku belajar Business Mathematics ni aku sampai menangis kat parents aku tau hahahahahaha (kelakar woi) tapi biasalah parents akan bagi kata kata semangat untuk anaknya (huhu)
Korang yang bakal amik Business Studies ni jangan takut lak sebab aku cakap camni haha ni berdasarkan dari pengalaman aku la taktau la korang nanti camne kan manatau korang tak nangis cam hakuuuu nehhh 

How about the facilities? Eh best gak tau duduk asrama ni tapi memang lah kekadang agak penat sebab balik class kau kena basuh baju angkat baju jemur baju kemas buku lipat baju (ha ko) tapi semua ni untuk kita rasa hidup berdikari lah kan as a student (huhu)
Aku dapat Kolej Tun Ali ala normal lah budak part1 kan tapi yang paling syok untuk siapa yang dapat Kolej Tun Sabariah lah sebab weh gempak siot apartment siap ada lif bagai lawa nak matiiii
Tapi sape dapat Kolej Tun Ali pun best gak sebab kolej Ali ni active sikit dan agak famous lah orang kata. Tv pun ada agak agak sape yang kaki tgk tv tu, dont worry Tv ada korang gi lah tgk. Tapi kalau aku, aku tak pernah tgk tv kat kolej lagi setakat ni sebab aku takde masa class packed SANGAT dengan Kokurikulum nya lagi (sigh)

Makan? Makanan dekat cafe sedap weh terutamanya kat kedai makcik speaker tu. Asal makcik speaker? Kau gi order makanan, kau tunggu sampai nama kau kena jerit. Hahahaha 

Thats all for today and I hope you guys enjoy reading it! Ingatlah bahawa kejayaan itu harus kita kecapi bukan tunggu ia jatuh di depan mata. :-)

Salam, Atira xx



No comments:

Post a Comment