Pages

Friday, 24 July 2015

Manusia d-a-n topeng

Assalamualaikum, Hi!

Raya raya raya raya . Whats so interesting or exciting about raya? Okaylah bagi aku raya ni best sebab kau berkumpul satu family pastu salam salaman paling best tak tipu ah duit raya ofcourse lol guys please ok huhu. Tapi aku tengah menghitung hari je ni tunggu keputusan UiTM second intake keluar. Seram lah seriau lah mcm mcm ada sebab weh aku dah apply kerajaan tapi tak dapat sape tak sedih and i hope and pray for the best lah this time. 

Aitez! The reason why I suddenly started to blogging again cause I miss blogging which is my public diary i must say? Huh haha kidding sebab aku blogging arini adalah aku cuma tak puas hati sikit dengan perbuatan segelintir masyarakat kat dunia ni yang sukaaaaaaa sangat ambil kesempatan atas kesenangan orang lain & judge orang. YES judge orang. 

Why? Why do you have to do that? I feel sorry for and you are so pathetic. Sorry if it hurts you but yeap. Tak bermakna kau kurus keding muka takde jerawat licin mcm lantai rumah aku kau boleh sesuka hati green light judge orang yang tak selawa kau. (lawa ke kau tu huh) Paling pantang betul lah aku dengan orang yang macam ni macam dia je lawa (okjap istighfar dulu) bagi aku benda ni tak perlu terjadi mcm judge orang ni kan lah kau patut bagi diorang advice about their skin or their outfit. Bagi lah diorang nasihat takyahlah judge ke apa like bruhhh pls. 

Untuk orang yang rasa diri dia hodoh ke apa, please be confidence to you and yourself. If not you, then who else? Biar orang kata "weh dia gemuk siot" "muka buruk" biar je. bIAR JE!! sebab diorang takde life. Seriously haha orang gemuk kulit tak licin tak bermakna tak leh dress-up pakai make-up. Betul tak? Boleh je kalau nak lelawa apa semua takde sape halang biar ternganga banyak mulut orang yang mengata kau tuh heh

Okay next topic. Suka ambil kesempatan atas kesenangan orang lain. Well this happens to everyone i guess? Janganlah orang tu ada lesen kereta ada kereta kau asyik ajak dia keluar dia. Serupa perangai kau mcm minta tolong kawan kau belikan ayam goreng pastu tak bayar. Eh biadap nya! Jangan macam tu okay tak baik. Kita tak tahu kesenangan orang tu mungkin luaran je kita nampak dia senang, dalaman dia? Kau kenal sangat ke dengan dia? Kenal? Takkan? So janganlah berperangai serupa shaitonnirrojim dengan orang yang kau tak kenal rapat lagi okay. Kalau ada hutang apa apa ke please lah bayar balik. Orang memang takkan mintak hutang dia tapi kalau ada segelintir yang mintak tu wallahualam lah aku tktau nak cakap lagu mana lagi. 

Malas pulak nak menaip oh ye I was thinking of making a videos and MAYBE will upload it on YouTube tengoklah aku bebel apa hahaha sebab maybe dari situ korang just boleh tengok dengar. But with that method aku rasa mcm "mainstream" sangat pulak kan since banyak budak sekolah buat video tu lelz. Okay I will think about it and post it on YouTube when Im ready. (mcm nak nikah pulok ye ko tira) 

Salam, Atira xx

No comments:

Post a Comment