Pages

Monday, 27 July 2015

BIGBANG MADE TOUR & TERASA?

Hi, Assalamualaikum!

So harini adalah syawal yang keberapa gais? Sorry aku pun tak ingat hahaha
So, haritu BigBang aka my husband(s) datang Malaysia for their MADE TOUR and Im not going. sobs. Ticket mahal yang teramat! Saya, sebagai seorang suri tak berapa rumah yang selau mereput kat rumah setakat ni dah 2 or 3 bulan aku mereput duk tengok movie, layan running man, yang terbaru aku baru tahu yang Infinite Challenge tu best nak mateh. Sorry kalau terlebih kpop sikit tapi aku minat kpop ni bukan sebab lelaki diorang comel ke handsome ke hape. Aku just minat diorang sebab bakat yang ada pada diri diorang buatkan aku kagum dengan diorang giteww. Bukan nak cakap industri muzik kat Malaysia ni lopek ke apa tapi kalau satu dua genre je yang kau bawa kepada pendengar kat Malaysia ni pun tak boleh jugak kan? Kita sebagai seorang pendengar pun nak dengar sebuah lagu yang lain daripada yang lain. Okay let me clear up something. Aku tak backup Korea punya artis ke apa, cuba korang duduk jap bukak YouTube tengok sape artis Malaysia yang buat masa ni buat lagu paling best? Paling catchy? Paling femes setakat ni? Mesti tak ramai kan? Bagi aku , Malaysia patut lahirkan ramai anak muda atau yang dah tua jugak ke kan dalam industri muzik ni. 

Aku bukan menggalakkan budak budak kecik jadi seorang penyanyi bukak aurat depa semua. Ah korang kalau nak explain satu satu benda sampai esok pun tak habis. Jangan jadi mcm selipar jepun cotton on pls. kah. Aku harap lepasni ramai lah lagi yang akan terlibat dalam industri seni / muzik ni. 

Today's topic is : Tolong jaga tepi kain sendiri bukan jaga tepi kain mak ayah nenek atuk adik kakak abangku. Huhu

Well zaman sekarang kan dah maju. Kalau kau gi mana mana pun mesti nak check in kat social network kan? Which is kalau orang tua atau seangkatan dengan ibu bapa kau tu tempat dia nak check in ofcourse lah kat Facebook jerr hahaha kalau orang muda mudi macam kita ni mesti kat SwarmMapp Atau FourSquare kan? Apa kena mengena check in dengan topic tira? Ada kena mengena. Kau senyap je. Totop mulut kau. 

Orang zaman sekarang mana puas hati dengan atas pemberianNya betul tak? Kita happy sikit dia jeling duk satu corner ngumpat pasal kita betul tak? Aku just nak cakap janganlah kita ni asyik nak sibuk pasal orang. Belum tentu hidup kita pun perfect. Bukan belum tentu. Tapi bukan pun. Lagipun kau sibuk hal orang, orang rilek je makan stoberi tepi pantai #eh.

Kau kena ingat bahawa Kifarah itu wujud. Bila bila masa boleh jadi balik kat kita. Aku remind kan korang je. Aku harap korang tak terasa ke apa. \v/

Salam, Atira xx

No comments:

Post a Comment