Pages

Tuesday, 26 May 2015

Fashion?

Hye, Assalamualaikum! 

Kebelakangan ni aku terlalu kerap nampak ramai yang salah guna kan perkataan "fashion". Aku bukan lah mahir sangat dalam industri fashion ni lagipun lepasan SPM je tapi seriously though, kalau kau tengok budak umur belasan buat kening mcm burung helang tu kau tahan ke tengok? Aku bukan nak judge tapi ini dari pandangan aku lah. Aku tahu mesti ramai cakap "weh lantaklah diri dia kot" But please guys/girls. You're a teen. Takkan kau nak bazir masa kau untuk dress up melampau mcm tak hengat dunia? 

Untuk menjadi remaja yang simple, sempoi and tak over sangat korang kena pandai mix and match baju untuk umur belasan tahu ni. Sebab you guys are still a teen weh! Janganlah ikut sangat apa orang pakai betul tak? Pakai apa yang kau mampu. Baju bundle pun dah lawa apa. Tkyah nak topman, topshop, zara etc sangat. Beli apa yang kau mampu. Lainlah kalau kau tu dah terlebih mampu I cant say anything about it. 

Jacket. Well people nowadays, suka sangat pakai baju yang tak kena dengan tempat. Like I said, pakai apa yang kau rasa sesuai dengan diri kau untuk any occasions. Kalau pergi any carnival tu takyah lah ngada nak pakai denim jacket ke, varsity ke. Just wear a simple long or normal basic cardigan atau now kan tengah trend pakai h&m raincoat tu kan? dengan kimono cardigan. Why dont you try those? Material lagi nipis dan tak berpeluh lah tengah panas terik tu. Okay?

Kasut. Aku rasa pasal kasut takde masalah kot? Sebab skrg aku tengok banyak kasut lelawa on trend kan? Kekadang masa gi lepak tengok eh kasut aku sama tahi!!! Hahahahahaha pasal kasut ni aku takde nak cakap byk lah sbb ramai try to be a hipster dengan memakai Vans / Dr Martens apa semua. Well you guys are trying so hard. Good luck. JK. Kalau boleh elakkan kan lah cobaan untuk menjadi hipster tu. Aku rimas tengok weh rimas. Cuba jadi simple cause kita still remaja takkan kita ni umur 18 then orang kata kita umur 25 yang tengah cari kerja kan? So ubah imej kita. 

Kita takyah nak ikut orang sangat pasal pemakaian ni. Sebab kita just pakai apa yang kita mampu je. Memang lah Fashion is All About Confidence. But kalau dah confident sangat sampai kaler baju kau mcm traffic lights pun takleh gak. Kalau ada orang baling telur kat kau tu jangan tanya siapa lah mestilah aku hiks! Okay thats all for today dan itu sahaja aku nak share kat korang. In sha Allah kalau ada masa aku akan share OOTD aka Outfit Of The Day aku selalu pakai atau OOTD orang-orang. Hahahah

Salam, Atira x

No comments:

Post a Comment